Berenar solidari amb Gen Rosso i Madagascar

Edugascar:Us sona aquesta paraula? Darrere s’amaga un somni. Descobrim-ho junts.

És el que hem fet, amb un berenar solidari, la comunitat dels Focolars a Barcelona i no només, perquè també a l’acte hem acollit persones que, mogudes pel desig de solidaritat, s’han afegit a la festa. I és que el passat dissabte 25 de febrer hem viscut una festa de solidaritat.

Convidats especials: el grup musical i d’arts escèniques Gen Rosso que, des de la tardor passada, ha iniciat amb Edugascar una col·laboració, per fer de l’art una eina educativa.

Amb ells hem compartit el seu viatge i concerts a Madagascar. Sobretot les vivències amb tants nens i nenes, adolescents i joves malgaixos a qui han volgut transmetre l’ideal de la fraternitat. Ho han fet amb tallers (de cant, dansa, percussió) que, com bé explicaven, els permeten treballar els valors que expressen les seves cançons i fan protagonistes als qui hi participen. És una experiència, la dels tallers, on es construeix qulecom junts: no hi ha qui ensenya i qui aprèn, sinó que, lluny de fer coses per ells, els hi dóna la possibilitat de fer-les amb ells. Això és transformador: Jo et transmeto el missatge; ara tu, et converteixes en transmissor del missatge.

La seva curta gira per Madagascar no ha estat exempta de dificultats, que van posar a prova el mateix Gen Rosso. Però, com ells mateixos ens explicaven, tota dificultat es superava només mirant les persones que tenien davant i, per elles, oblidaven els dolors, les incomoditats o els imprevistos. Es tractava “simplement” de posar-te al servei i a disposició de qui tenies davant i esperava el millor de tu. La gira no ha deixat indiferent ningú, ni a ells mateixos.

Els hem demanat una paraula que definís la seva experiència i això és el que ens han dit:

 

Gratitud: les persones són felices amb res.

Diversitat meravellosa: malgrat ser diferents ens hem trobat iguals, en els valors i en sentir-nos fills de Déu. Ens miràvem sentint-nos igual d’importants. Quan mirava aquests nois els mirava com em miro a mi mateix; tots al mateix nivell.

Sorpresa: des del minut 1 tot ha estat una sorpresa. El mateix viatge, l’acolliment, les improvisacions, els regals i el ressò que ha tingut als nois.

Un somni complert que encara m’emociona.

Edugascar, de la mà d’una família de la comunitat de Barcelona, neix amb el desig de fer quelcom per un dels països més pobres del món. Amb el pas dels anys Edugascar ha passat de fer una aportació al camp educatiu, actuant a les escoles per educar en el respecte per la natura, promovent la cura i conservació de l’entorn, a tenir projectes en l’àmbit de la salut amb la participació de metges que gratuïtament donen el seu temps i coneixements, desplaçant-se a Madagascar per realitzar una acció local, així com un nou àmbit en el camp de la promoció i el desenvolupament de l’emprenedoria, a través del Ministeri d’Educació.

Per saber més d’Edugascar i d’aquest acció del Gen Rosso podeu fer clic aquí.

La festa o berenar solidari ha estat l’excusa per trobar-nos, compartir aquestes iniciatives d’Edugascar, dilatar l’ànima cap a la humanitat i posar el nostre gra de sorra per fer possible el somni de la fraternitat.

Tu també pots!

Si no vas poder participar o encara no has pogut fer la teva donació ho pots fer així:

• Transferència al compte ES25 2100 4685 6902 0010 9885 a nom d’Edugascar.
• Bizum al 649913084 indicant nom i Edugascar.