Paraula i fraternitat

Primera trobada de l’any on van participar 20 persones i un grup de gen3 i gen4 amb les seves famílies, i en total ens vam trobar unes 35 persones. Cada grup va dur a terme la seva trobada.

Comencem amb unes paraules de benvinguda i com que estem a principi d’any, es va comentar que ens agradaria proposar-nos nous objectius personals per complir durant l’any. Llegim una llista de propòsits que després es van repartir a cadascun dels assistents. Tots estaven dirigits per créixer humanament i espiritualment en relació amb els altres, amb les persones properes i els que ens trobem al nostre dia a dia. Després d’una estona de reflexió, va arribar un moment de compartir i posar en comú allò que havíem comprès. Els objectius eren molt concrets, respectar els més propers, escoltar abans de parlar, somriure…. Al final del curs, farem un examen sobre aquests objectius i si realment han canviat una mica la nostra vida.

Es va presentar el llibre de Klaus Hemmerle “A l’escolta de Déu”, Introducció a la pregària, editat per l’Editorial Claret i traduït per Jordi Marjanedas.

Algunes persones van portar uns arxivadors de documents, que tenien de més a casa seva, per si algun dels assistents els necessitaven, com així va ser.

Al final els gen3 i gen4 ens van explicar que a tot Europa estan fent una acció conjunta que consisteix en fer arribar a cadascun dels presidents de govern, milers de cartes, amb missatges perquè cessi la guerra entre Ucraïna i Rússia, perquè saben, que dins de pocs dies es reuniran, i segur que comentaran que han rebut moltes cartes de nois demanant la pau. Algun missatge diu: ” Hola Pedro, soc…. faig aquesta carta perquè hi ha guerra i vull que s’acabi la guerra perquè la gent no mori…, “una altra: “Pedro… treballem per la Pau”. Aquesta acció està a les xarxes i té el hastag #kidsaction4peace i una pàgina a Facebook.com/kidsaction4peace. Després van anar a l’Església davant de Jesús a demanar la Pau, perquè deien que “Ell mana més que els presidents de govern”.

Ens acomiadem amb l’experiència de sentir-nos una gran família on tots tenen lloc i són un do per a l’altre.

Quedem emplaçats per al tercer diumenge del proper mes de febrer al mateix lloc.