Paraula i fraternitat

El 21 d’abril ens vam trobar novament als locals de la Cripta de la Sagrada Família i per compartir la Idea del mes, amb un programa que us resumim a continuació.

Vam començar amb un vídeo que mostrava persones reconegudes mundialment, de diferents ètnies i cultures, que treballen o han treballat juntes per fer una societat més justa i fraterna.

Vam parlar de gent al nostre entorn que treballa conjuntament a través de diferents grups, entitats, ONGS, etc. a qui l’única cosa que els uneix es col·laborar per fer una societat millor, com per exemple:

  • Activistes per els drets humans: Persones que comparteixen una passió per la justícia y els drets humans, poden unir-se per abordar qüestions com la igualtat de gènere, els drets LGBTQ+, la justícia racial, la eradicació de la pobresa y altres problemes socials.
  • Voluntariat comunitari: En moltes comunitats, persones de diferents orígens y creences s’apleguen per fer activitats com la neteja de parcs, la distribució d’aliments a persones necessitades, classes de costura o lectura per emigrants, entre d’altres.
  • Grups de defensa del medi ambient: La preocupació per el medi ambient uneix a persones de diferents creences i cultures per protegir i preservar el planeta. Aquests grups treballen junts en la conservació de recursos naturals, la reducció de la contaminació i la promoció de pràctiques sostenibles.

Alguns van explicar la seva col·laboració en alguna agrupació de forma voluntària, i el que els aportava.

Amb Sant Jordi a la porta vam fer una petita celebració llegint una poesia i fent allà mateix uns punts de llibre que vam posar tots junts i abans de marxar vam endur-nos com a regal.