Paraula i fraternitat

Com és habitual en els darrers mesos, aquest tercer diumenge de gener ens hem retrobat la comunitat de Barcelona en l’espai “Paraula i Fraternitat”.

Aquesta vegada la Idea sobre la que volem basar les nostres accions ens anima a estimar concretament l’altre. Un amor que, per fugir del “bonisme” (de ser únicament bones persones) ens convida a sortir de la nostra zona de confort, estant atents a les necessitats de qui tenim al voltant per actuar. Per això ens cal no “tenir pressa”. La pausa, el silenci i l’escolta ens permetran copsar qui tenim al costat, de quina manera podem ajudar-lo, estimar-lo i obrar en conseqüència. Tot és important, les accions que fem i l’actitud i disposició que tenim en la nostra vida que fa que no passem de llarg davant el que succeeix sinó que ho puguem mirar de fit a fit, a  la cara. El present ens dona l’oportunitat d’actuar quan cal.

És l’inici de l’any. Un moment per fer-nos propòsits i revisar els que ja ens vam fer l’any passat. Un moment de silenci i de seguida, lliurament, expressem el camí fet durant el 2023 en base a aquests propòsits.

Per poder compartir els fets de vida que mostrin l’amor concret que hem viscut, ens repartim un paper per escriure-ho. Després els recollim, els barregem i els repartim per tal que cada participant pugui llegir l’acte d’amor viscut per un de nosaltres. Que bonic és comprovar com l’amor guia les nostres vides!

Compartim unes reflexions que ens van agradar molt i que volem integrar-les al nostre interior:

  • Tot te un propòsit d’amor. Les coses no ens succeeixen perquè sí, si no per a conduir-nos a l’Amor. Patim, perquè no acceptem els que ens passa. Una dona sàvia diu: “Ve el que ens convé” I li pregunten: “I perquè saps que convé? ” I respon: “Perquè ve”.
  • Tots fan el que fan el millor possible. Si ho tenim present evitarem judicis i veurem l’altre en positiu.
  • Res ni ningú extern a mi, pot treure’m la pau. Tot es conjura pel meu bé. La foscor és l’altre cara de la llum. La pau, també te un altre cara, és la tempesta.
  • Tota informació verdadera genera pau.
  • Les persones espirituals són les que cultiven el cos i la ment, mitjançant l’amor i l’atenció. La persona espiritual es distingeix per la seva lentitud, se la veu lenta, es pren el seu temps.