Paraula i fraternitat

El diumenge 13 de novembre vàrem realitzar la segona trobada Paraula i Fraternitat a l’espai cedit per la parròquia de la Basílica de la Sagrada Família. Ens hi vam aplegar unes 25 persones. Aquest vol ser un espai per retrobar-nos, compartir, aprofundir i créixer espiritualment.

El programa també tenia per objectiu fer participar tothom i ajudar a treure el millor de cadascú generant un clima de família. Així doncs vam començar compartint un petit vídeo  d’una exitosa trobada a Castell d’Aro on es van reunir, per fer festa i compartir experiències, alguns avis i avies de la comunitat.

Un escrit aparegut al Diari de Sabadell sobre la importància de la salutació com acte conscient de trobar-se amb l’altre, va servir per conscienciar-nos que aquest acte de la salutació ens ajudar a sortir de l’individualisme i crea tendresa social, obrint la porta a relacionar-nos. Després es va convidar als assistents a saludar a algú dels presents que no es conegués gaire o gens.

   

Per a introduir l’Idea del mes a partir de la qual volíem compartir bones pràctiques viscudes vàrem escoltar la cançó de Jaume Sisa “Veniu, veniu, passeu passeu…” en dues versions mentre es projectaven fotografies de persones emigrants en situacions límit. Aquesta idea del mes posava el focus en la compassió i la misericòrdia. Per això es va fer una dinàmica consistent en construir entre tots dos grans cors, amb les obres de misericòrdia que triàvem i il·lustràvem amb una acció feta al voltant d’aquesta.

Es va tancar la trobada llegint un breu poema i anunciant que la festa de Nadal es farà el tercer diumenge dia 18 de desembre, també a la Sagrada Família.