Viu per la pau en família!

Sota aquest lema es va aplegar una trentena de persones per celebrar la jornada Run4Unity el passat diumenge 8 de maig, al Parc del Turó de la Peira.

El Run4Unity és una iniciativa dels gen3, adolescents del Moviment dels Focolars, amb una invitació oberta a tots aquells que desitgen viure i aportar el seu granet de sorra a la construcció de la pau. De fet, en aquesta ocasió, un bon nombre dels assistents eren famílies provinents de la catequesi a les parròquies de Sant Marcel i Mare de Déu dels Dolors, de Barcelona.

La proposta era passar un dia en família, amb activitats esportives i lúdiques, que ens permetien aprofundir els valors de la pau, l’ecologia, la cura del planeta i de les persones, amb el fil conductor de la “regla d’or”, comuna a la majoria de religions, que s’expressa més o menys així: “Fes als altres allò que t’agradaria que et fessin a tu”. Al final de la jornada, a més d’aconseguir aquest objectiu, podem dir que ens ho vam passar d’allò més bé!

Vam començar les activitats amb el plantejament de la jornada, que venia a ser el colofó de la Setmana Món Unit 2022, amb el lema “#DareToCare, atrevir-se a tenir cura de les persones, el planeta i la nostra conversió ecològica”. I després d’un breu escalfament, la cursa, al voltant del turó! Grans i petits vam córrer, o si més no, vam passejar per la pau.

  Tot seguit, una gimcana ens va permetre organitzar-nos en grups, amb membres de totes les edats, i superar sis proves en diversos indrets del parc, que vam haver de recórrer amunt i avall pels seus caminets i algun amagatall. Proves d’equilibri, d’aigua, de papiroflèxia amb paper reciclat, jocs en col·laboració… Quina manera tan divertida d’aprendre i reflexionar sobre la cura del planeta i de les persones, sobre la pau.

 

 

 

No va faltar la pausa per al dinar, un pic-nic compartit a l’ombra dels arbres del parc, que ens va refer per concloure la gimcana. A cada prova superada, una peça d’un recull de frases, amb el mateix esperit de la regla d’or, però expressades en les llengües més diverses, des de l’urdu al rus, passant pel guaraní:   Ser honestos amb un mateix i amb els altres, tractar tothom amb respecte, alegrar-se de l’èxit dels altres… Aquest va ser el tresor que ens vam emportar cap a casa! I les ganes de seguir vivint per un món més unit i en pau!