Club de lectura: Líder de qui?

Divendres dia 29 de setembre de 2023  ens vàrem reunir en la 5ena sessió del Club de Lectura de la revista Ciutat Nova, la núm.194, la qual, amb el títol LIDER, DE QUI?, es centrava en el tema del lideratge. Vàrem poder compartir les nostres reflexions sobre els diversos articles, acompanyats amb dos dels col·laboradors habituals.

Un d’ells, en Narcís Bassols, es va  connectar des de Suècia, i gràcies a la tecnologia ens va mostrar el lloc exacte on viu i treballa, l’illa de Gotland, al bell mig del mar Bàltic. Vàrem fer una passejada per la seva Universitat, pels carrers del poble i fins tot vàrem tenir al davant la finestra de la sala on es trobava. Va voler compartir amb nosaltres l’experiència que va ser per ell posar en contacte, les dues protagonistes del primer article: “Lideratge religiós i universitari en diàleg”, una rabina jueva argentina i una professora universitària sueca. Era tot un repte perquè, d’entrada, semblaven dues persones amb molt pocs punts en comú i, en canvi, va sorgir d’immediat la sintonia. Ressaltem, tal com queda plasmat al propi article, el convenciment mutu de que “calen líders a tots els nivells, es necessari que cada persona estigui empoderada en el lloc on es troba i en les tasques diàries que realitza”

L’altre col·laborador, en José Antonio Pérez-Robleda es va connectar des de Mèxic i, per no ser menys, també ens va ensenyar el lloc on es trobava. Així vàrem passar d’una illa tranquil·la a la molt densament poblada Ciutat de Mèxic. En José Antonio va aprofundir en els diferents tipus de lideratges aclarint qüestions plantejades pels lectors presents. També va ressaltar les diferencies entre les característiques d’un “cap” i un “líder”, plasmades en el diagrama que figura a la revista.

Va ser un moment realment de família, la família de CIUTAT NOVA, compartint detalls de la quotidianitat juntament amb les reflexions entorn dels diferents tipus de lideratge que ens proposava la revista aquest trimestre. Vàrem acabar amb ganes de llegir la propera, per a poder continuar compartint i comentant.

Us hi esperem!