Paraula i fraternitat

Assistiren a l’espai de paraula i fraternitat unes 22 persones, tres de les quals venien per primera vegada. Se’ls va donar la benvinguda i vam recordar els objectius del grup.

Volíem dedicar la trobada a compartir vivències, tal com es va anunciar a la trobada anterior.

Es va introduir la Idea del mes, que reforça el fet que formem part d’aquesta GRAN FAMILIA HUMANA. Per això es necessita la implicació de tots, amb els petits o grans esforços per construir-la, fent canvis en la nostra vida; el text ho explica molt be. Ens demana estar atents als que tenim més a prop i a tots els que ens envolten. És fácil adonar-nos que la nostra societat cada dia és més variada en quan a cultures, races, ideologies, i la família humana som TOTS. Es passa un vídeo que fa entendre una mica el què sent una persona que ha de començar de cero en un lloc diferent al del seu origen. Hi ha qui ho ha tingut més difícil i és important tenir-ho present.

Es va fer un repàs a tot el que s’ha fet durant tot aquest curs a les nostres trobades:

  • Novembre: Benaurances
  • Desembre: Regals per tot l´any
  • Gener: Propòsits per l’any nou
  • Febrer: Presentació grup Fent Família
  • Març: Ser Llum
  • Abril : Elevar la mirada buscant els valors
  • Maig: La gran família humana

La nostra finalitat es pot resumir amb la frase d’aquest mes: SENTIR-NOS D’AQUESTA GRAN FAMILIA HUMANA. Ens vam preguntar: “El que hem fet fins ara, ha canviat alguna cosa a la nostre vida i a la dels altres?” En grups reduïts es tracten aquestes preguntes: Quines vivències hem tingut? En què em basat el nostre esforç? Què ha canviat en mi i els altres? En acabar es va presentar un breu resum d’un dels grups.

Abans de concloure es va comentar que si algú pot ajudar en les petites despeses que s’han tingut durant el curs, que deixi la seva aportació en una caixa.

També es va explicar que vindrà un nen d’un país llatinoamericà amb els seus pares i amb un permís mèdic, per a ser atés d’una malaltia greu a Barcelona. Fent família està treballant per donar acollida i ho anuncia per a que la comunitat estigui al cas.

Es van donar les gracies per la participació a tots a les trobades, i es va indicar que estem oberts a saber si han agradat i si caldria canviar alguna cosa per poder millorar. Es va anunciar la cloenda de curs a Castell D’Aro el dia 3 de Juny.