Club de lectura: Abusos

Divendres dia 19 de maig  ens hem trobat en la 4ª sessió del Club de Lectura de la revista Ciutat Nova, la núm.193, centrada en el tema dels abusos. Hem pogut compartir les nostres reflexions sobre els diferents articles. En aquesta sessió han pogut participar diversos col·laboradors, enriquint així el debat i ampliant el seu contingut.

En Francesc Brunés ens ha apropat a la seva reflexió respecte la fina línia que separa l’ús i l’abús  de les persones i del fet que tots podem arribar a ser abusadors sense ser-ne conscients.

En Toni Martín, metge i psicòleg, ens ha explicat més abastament com els trets de la personalitat influeixen en la gestió de l’abús i que les tècniques psicològiques poden ajudar a superar la memòria traumàtica. Ha compartit la seva impressió sobre l’Edit Edger, deportada a Auschwitz i la seva força per trobar dins seu les eines per anar més enllà de l’horror de cada dia, posant de relleu com el més important no és allò que ens passa sinó com ho vivim i ho afrontem

En José-Antonio des de Mèxic, ha comentat, d’una banda, la “historia nostra” d’aquest número que es refereix als abusos patits en la guarderia de la seva filla i, d’altra banda, el seu espai habitual de contrapunt, aquest cop “contra l’obligació de ser feliç”, proposant-nos com a acte de resistència el trobar sentit al dolor.

La Montse Bravo, ha insistit en el caràcter ancestral de la llei del més fort i, per tant, dels abusos i en el fet de que nomès amb l’Amor i amb el suport dels altres es poden superar.

Ja tenim ganes de rebre el proper número de la revista, el 194, que com ens ha avançat el seu director, tractarà el tema del lideratge des de diverses perspectives.

Se’ns va fer curt, ja tenim ganes de que arribi la propera… Ja us avisarem.

Us hi esperem!