Temps de córrer per la pau i la solidaritat climàtica

El passat diumenge 14 de maig va tenir lloc a Barcelona la Run4Unity, cursa per la unitat i la pau que se celebra ja des de fa molts anys, en el marc de la Setmana Món Unit. Enguany el lema era “Atrevir-se a tenir cura de les persones, el planeta i la nostra conversió ecològica”.

El grup de famílies, gen3 i gen4 que mensualment ens reunir a Barcelona, en aquest mes de maig van donar-li un segell especial amb la Run4Unity, com una activitat molt familiar i oberta a tothom.

El lloc de la celebració va ser el Parc Central de Nou Barris. A partir de les 11h van anar arribant les diverses famílies i la primera activitat va ser la cursa de relleus: els protagonistes eren els nens i nenes, però com l’objectiu no era competitiu sinó testimonial, també els adults van córrer, encara que alguns van arribar a la meta caminant…

L’objecte que feia de testimoni era un simpàtic dau de la pau ecològic, les cares del qual portaven un missatge concret per a ser més curosos amb el medi ambient. Després de refer les forces va començar una estona de tallers i jocs, per aprofundir cadascun dels missatges del dau:

  • Estalviaré energia
  • Caminaré o aniré en bicicleta
  • Practicaré les 3R: reutilitzar, reduir, reciclar
  • Estalviaré aigua
  • Practicaré la recollida selectiva de residus
  • Plantaré arbres.

Sí, també això vam fer: vam plantar llavors de pins, per tenir-ne cura des de l’inici del creixement de la planta.

Els jocs i l’esport són espais naturals de socialització per als infants. Tant és així que alguns dels participants en Run4Unity es van fer amics d’uns altres nens que jugaven al parc. Va ser l’ocasió per convidar-los també a ells als nostres tallers i jocs sobre l’ecologia, i alguns s’hi van afegir, passant una estona ben agradable.

El matí va concloure amb la lectura solemne d’un manifest on expressaven el compromís de cadascú per mantenir un estil de vida més ecosostenible i ho vam segellar amb les nostres signatures. Com deia el manifest: sabem que els petits gestos són l’origen de grans canvis, per això estem satisfets del Run4Unity 2023 a Barcelona, una llavor de vida que creixerà en cada participant.

El dinar de pícnic va tancar molt festivament l’activitat, en un matí ben assolellat: la pluja, tan necessària, va fer presència quan ja tothom érem de nou a casa!

El dia 11 de juny serà la cloenda del curs de les trobades de les famílies, gen3 i gen4: atents a l’agenda!