Trobada de comunitats a Castell d’Aro

Els membres de les comunitats locals de Catalunya ens vam reunir el diumenge dia 5 de juny, al Centre Mariàpolis Loreto de Castell d’Aro. L’assistència va ser reduïda, ja que dilluns era festiu i molts ja tenien plans previstos. Érem 25 persones i 11 connectades per zoom. Abans de res, l’alegria de trobar-nos presencialment, salutacions, col·loquis…. Un dels objectius d’aquesta trobada era comprendre millor què són les comunitats locals actualment i comprovar en quin punt estem a les nostres.

 

 

Várem començar la trobada escoltant la introducció que Margaret i Jesús van fer a l’escola internacional de comunitats Glocals (comunitats locals abraçant la globalitat). La seva intervenció va ser molt enriquidora i vam comprendre una mica més la funció de la CL. Jesús Moran ens va parlar de com ha de ser la figura del líder actual.

 

 

 

Després d’un descans en què vam poder compartir les nostres impressions, vam escoltar Nieves Tapia qui va  parlar sobre temes molt concrets de les ccll, basant la seva intervenció en l’escrit de Chiara “Amb una ciutat no n’hi ha prou”. Creiem que va ser fonamental la seva intervenció per aclarir algunes idees que, de vegades, pensem, però que no sempre són les correctes. La missa va ser celebrada a l’exterior del centre Mariàpolis, pel Cinto. Era el dia de la Pentecosta i vam demanar la gràcia a l’ES de portar als altres l’evangeli com a únic ideal de la nostra vida.

 

 

Un boníssim menjar, preparat amb molt d’afecte per Lluís Sendra, Marta Bres i Nacho Suarez, va servir com un moment més de comunió entre tots. Vam poder menjar també a l’exterior sota una carpa molt sòlida que ens arrecerava d’un calorós sol en un dia preciós.

 

 

 

 

A la tarda compartim experiències d’alguns dels presents, i de tres persones més que les havien enviat per vídeo, on explicaven com vivien en diferents ambients, la seva experiència d’evangelitzar i de servei a les seves ciutats. Van ser la Marta, el Narcís, el Joan i la Grisel. Acabàrem amb una salutació de Margaret on ens animava a seguir pel nostre camí.

Desitgem a tots un feliç estiu on puguem descansar el cos i l’esperit i que seguim portant l’evangeli al nostre dia a dia.