Primer anunci: el gran regal

Aquest és el títol de la Jornada de l’Apostolat seglar de Catalunya que va tenir lloc el passat 22 d’abril, a la Basílica de la Sagrada Família. Els participants eren responsables o representants de les diverses realitats laicals presents a l’Església a Catalunya i era una convocatòria que cal emmarcar-la en el camí traçat després del Congrés de Laics de febrer de 2020 i del treball sinodal en curs.

Tot i la coincidència amb la data de la Trobada de Comunitats Locals de tot l’Estat via zoom, que ens va aplegar a les de Catalunya al Centre Mariàpolis Loreto, el Moviment dels Focolars també va ser present a la Trobada a la Sagrada Família, de diverses maneres:

  • Des del novembre 2022, els Focolars fem part de la Junta del Fòrum de les Associacions Catòliques de l’Arquebisbat de Barcelona, ja que vam resultar escollits a les eleccions d’aquest organisme. En altres etapes anteriors, també hem fet part de la Junta i actualment hi és l’Eva Tomico, en representació de tots. La Junta del Fòrum ha participat activament en la preparació de la Trobada del 22 d’abril.
  • Aquell dia, també el Lluís Antoñana va assistir presencialment a la Sagrada Família, com a representant dels Focolars. Va ser ocasió –així ens explica ell- per saludar amics i amigues d’altres moviments que hem conegut al llarg dels anys, com ara la Comunitat de Sant’Egidio, Vida Creixent, Institució Teresiana, etc.

La temàtica aprofundida va ser molt interessant, sobre la manera de transmetre la fe en la societat actual. El ponent que va conduir la reflexió va ser el famós dibuixant i catequeta Francisco Javier Velasco Fano (FANO), que va transmetre de manera molt vital pistes a recórrer en aquest camí del “primer anunci”. La seva intervenció es pot visualitzar íntegrament en aquest enllaç. Un resum més detallat de la Trobada el podeu llegir en aquest article al web de la Tarraconense.

___________

Durant aquest mes de maig, donat que s’escau la festa de la Pentecosta, se celebraran les Jornades de l’Apostolat Seglar a les diferents diòcesis. Per exemple, a Terrassa serà el dia 28 de maig i a Barcelona el 20 de maig. Als webs de les diverses diòcesis amb seu a Catalunya i Balears, segurament trobareu informació sobre les convocatòries o activitats que es realitzen a les diverses comunitats.